Terug naar het overzicht

Herman Dechesne

Herman heeft met ca 25 jaar ervaring in winkel-/supermarktvastgoed als zelfstandige de overstap gemaakt naar Weusthuis Associatie om zijn kennis en ervaring in te zetten in het duurzaam maken van winkelgebieden in Noord-Nederland.

Herman Dechesne

Herman is een oorspronkelijk in ’89 afgestudeerde techneut (civil engineering) en bedrijfskundige, maar hij is al snel via een aantal bouwkundige functies actief geworden in de vastgoed(ontwikkeling) van winkels. Voor onder andere De Boer supermarkten en gedurende de afgelopen ruim 11 jaar bij Ahold Real Estate & Construction. Hij was bij Ahold verantwoordelijk voor de vastgoedlocaties van Albert Heijn en deels Etos en Gall&Gall in Noord en Oost Nederland.

Door deze ruime ervaring weet hij als geen ander wat de investeringsoverwegingen van retailers zijn en wat het effect is op het betreffende vastgoed. Als procesmanager is deze ervaring en kennis onontbeerlijk om in een coöperatieve samenwerking de belangen van retailers en vastgoedeigenaren scherp/helder te maken en commitment te verkrijgen voor soms “stevige” ingrepen in het lokale winkelbestand.

"In mijn werk is mijn motto als fervent zeiler ook van toepassing: “De richting van de wind kun je niet bepalen maar wel de stand van je zeilen”."

De overheid is verantwoordelijk voor de leefbaarheid in dorpen en steden. Herman is daarom van mening dat een aanpak van het retailvraagstuk door gemeenten met daadkracht en met duidelijke keuzes vergezeld moeten gaan,  waarbij de meest succesvolle wijze is, de bereidheid om op basis van gelijkheid gesprekken aan te gaan en duurzame deals te sluiten met de stakeholders.

Opgegroeid in een ondernemersgezin met meerdere winkels weet Herman als geen ander hoe lokale retailers denken en ondernemen. In toenemende mate heeft hij een sociaal maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel om zijn grote ervaring en kennis te gebruiken voor deze groep teneinde de winkelgebieden in de dorpen en steden van Noord-Nederland toekomstbestendig te maken.