Terug naar het overzicht

Laura Been

Laura werkt sinds 2012 bij ons bureau als adviseur en projectleider. Laura’s brede interesse brengt haar op vele plekken. Ze werkt aan projecten op het vlak van leefbaarheid, recreatie, wonen, burgerparticipatie en subsidies. Na haar master Planologie en masterscriptie over de relatie tussen leefbaarheid en voorzieningen, startte ze bij Weusthuis met projecten op het gebied van leefbaarheid en krimp. De andere thema’s zijn hier door de jaren heen bij gekomen.

Over Laura Been

Laura heeft een aantal jaren gewerkt voor de Energie Expeditie Apeldoorn, waarbij ze als bewonersbegeleider de brug tussen bedrijven, gemeente en 50 huishoudens was. De afgelopen tijd werkte ze aan uitvoeringsprogramma Súd Ie en Wetterfront Dokkum, waar ze zich als programmasecretaris onder andere bezighoudt met de aanbesteding, financiën en communicatie rondom 20 deelprojecten binnen het programma. Daarnaast werkt ze aan verschillende onderzoeksprojecten op het gebied van burgerparticipatie en – besluitvorming. Ook heeft Laura in de afgelopen jaren verschillende subsidieaanvragen bij gemeenten begeleid, onder meer voor het Waddenfonds en Nationaal Coördinator Groningen.  

Laura heeft zich breed ontwikkeld binnen ons bureau. Ze heeft ervaring met werken voor verschillende overheden, maakt zich snel nieuwe projecten eigen en legt makkelijk contact. Ze is sterk in het aanbrengen van structuur in projecten en in het schrijven van heldere rapporten.

Laura is opgegroeid in het dorp Zuidhorn en woont sinds haar achttiende met veel plezier in de stad Groningen. Sinds kort woont ze vlakbij het Hoornse Meer, waar ze de voordelen van stad en dorp bij elkaar ziet komen. Ze ontdekt graag mooie landen en de laatste reis in 2017 was naar Zuid Afrika.