Terug naar het overzicht

Noortje Weers

Noortje studeerde Sociale Geografie en Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarbij ze naast haar interesse voor ruimtelijke ontwikkeling, ook vakken heeft gevolgd gericht op politiek en bestuur. Na haar bachelor koos ze een master in de richting van demografie, waarbij ze haar studie afsloot met een scriptie die inging op de relatie tussen gezondheid en bevolkingsontwikkeling.

Over Noortje Weers

Noortje is sinds september 2020 junior adviseur bij Weusthuis en Partners. Ze neemt vooral het schrijfwerk voor haar rekening en denkt graag actief mee met haar collega’s, onder andere bij projecten gericht op het opzetten van participatietrajecten, de energietransitie en de omgevingsvisie.

"Een toekomstbestendige leefomgeving ontwikkelen met oog voor mensen en natuur, dat is mijn doel. Door mijn achtergrond in demografie weet ik wat de invloed is van bevolkingsontwikkeling op de leefomgeving. Graag zou ik met mijn kennis op zak een brug willen vormen tussen omgeving en bevolking"

Opgegroeid in het Gelderse Zutphen is Noortje sinds 2015 woonachtig in Groningen. In haar vrije tijd is ze veel te vinden in de natuur, waar ze graag hardloopt en wandelt. Daarnaast staat ze graag in de keuken, waarbij ze het liefst dinertjes organiseert voor haar vrienden en familie.