Terug naar het overzicht

Richard Cornelis

Richard is opgegroeid in de stad Groningen en heeft daar ook zijn studie economische geografie afgerond. Tijdens de studie ontstond de fascinatie voor met name de gebouwde omgeving. Richard heeft veel ervaring met complexe vastgoed gerelateerde projecten in stedelijk gebied zowel opgedaan bij de overheid als voor marktpartijen. Sinds november 2016 werkt Richard als procesmanager bij Weusthuis.

Over Richard

Door zijn achtergrond en ervaring heeft Richard veel specifieke kennis van met name de financiële en juridische kant van vastgoedontwikkelingen. Met name in het voortraject is het daarbij van belang om de belangen van de betrokken partijen op een lijn te krijgen. Vanuit dit proces komen tot een afgerond project is veelal de doelstelling. De uitdaging zit hem dan bijna altijd in het creëren van de meest wenselijke oplossing binnen de kaders tijd, geld en kwaliteit voor alle betrokken partijen. Het creëren van meerwaarde door samenwerking van partijen die op het oog tegengestelde belangen hebben, geeft een enorme voldoening.

Hij doet dit resultaatgericht met een scherpe analytische blik gekoppeld aan een pragmatische houding.

Richard is in zijn vrije tijd veel gericht op sport. Zowel om te kijken en te beleven als zelf te beoefenen. Veel tijd wordt besteed aan voetbal en wielrennen. In het weekend geniet hij langs de lijn bij zijn voetballende zoon en hockeyende dochter.