Terug naar het overzicht

Online Weusthuis Challenge in Summerschool RUG

Geschreven door: Marjan Reinsma – Vos

Deze week was weer de Summerschool van de RUG: studenten van verschillende opleidingen, uit verschillende landen die zich samen een week storten op één onderwerp: de verduurzaming van de samenleving.

Onze collega Barend mocht wederom een blok voor de Summerschool invullen. Na een presentatie over Sinnetafels, het bureau en de duurzaamheidsprojecten waaraan wij

werken, hebben de studenten met ons de Weusthuis Challenge gedaan. Een spel met een gebiedsopgave, verschillende rollen en belangen, waarin samen een weloverwogen invulling voor een gebied gevormd moet worden. Het samenbrengen van de belangen en het maken van een gedragen plan staat hierin centraal. In dit geval ging het om de realisatie van een groot zonnepark in combinatie met natuur, bedrijvigheid, water en landbouw. Beide groepen wisten tot verschillende en innovatieve oplossingen te komen!

De Summerschool moest deze keer corona-proof georganiseerd worden. Wij stonden daardoor voor de uitdaging om onze Weusthuis Challenge te digitaliseren en online te spelen. Collega Boeli is daar buitengewoon goed in geslaagd. Met software als ZOOM en Mural konden we de Challenge online spelen; een serious, online game!