Terug naar het overzicht

Weusthuis Academy

Sinds 1 januari 2024 is onze Weusthuis Academy een feit! Onze Academy deelt op drie vlakken kennis, vaardigheden en ervaring en helpt zo (project)teams verder met hun opgaven.

Barend van der Veen kwam na een persoonlijke bezinningsperiode in 2023 tot de conclusie dat hij vanuit zijn opgebouwde ervaring binnen ons bureau de Weusthuis Academy wilde starten. Met de Academy voegen wij waarde toe aan teams, door onze kennis en ervaringen te delen middels trainingen en begeleiding. Dit doen wij op meerdere gebieden, zoals: project- en programmamanagement, participatie en Pro³Flow.

Pro³Flow

Hoe help jij je opgave inhoudelijk verder, maar werk je bijna ongemerkt ook aan de teamspirit in jouw team?

Aan de hand van de door ons ontwikkelde Pro³Flow-aanpak helpen wij teams in 10 magische stappen met de op-, door-, of herstart van hun project, programma of proces.

Trainingen

Wij geven daarnaast trainingen en coaching in het toepassen van Pro³Flow in jouw dagelijkse praktijk.  Vraag HIER naar de mogelijkheden! 

Participatie

Trainingen

Met de komst van de Omgevingswet is participatie nóg belangrijker geworden, maar hoe doe je dat nou (goed)?

Wij kunnen ons met al onze ervaring en kennis oprecht participatie-experts noemen. We geven participatietrainingen in samenwerking met StaBijCommunicatie en BureauBitoen. Daarnaast houden wij regelmatig (gratis) webinars over dit onderwerp.

Je leest er HIER alles over.

Coaching

Ook coachen wij participatieadviseurs bij diverse overheden en andere instanties bij hun participatietraject.

Faciliteren

Tot slot faciliteren wij uiteraard zelf ook participatietrajecten aan de hand van ons ParticipatieFlow-model.

Kennisoverdracht

Project-, proces- en programmamanagement

Al decennia delen wij onze kennis en vaardigheden van procesmatig werken bij complexe opgaven in ruimtelijke vraagstukken met geïnteresseerde overheden. We hebben dit, met het oprichten van de Weusthuis Academy nieuw leven ingeblazen.

Vraag HIER naar de mogelijkheden voor een op maat gemaakte training!

Enneagram

Nieuw in ons dienstenpakket is een kennismakingstraining Enneagram. Vrijwel al onze medewerkers zijn opgeleid in dit persoonlijkheidstyperingsmodel door Enneagram-Nederland. We spreken daarom eenzelfde soort ‘taal’. Het maakt ons werken met mensen een stuk makkelijker! We delen graag onze kennis hiervan (toegespitst op ons type werk) met jou! 

Vraag HIER naar de mogelijkheden voor een Enneagram-training! 

Weusthuis-Challenge

Onze Weusthuis-Challenge zetten we graag in om jou en je relaties wegwijs te maken in het werken in de geest van de Omgevingswet. Duik in de rol van initiatiefnemer of juist in die van de adviseur ruimtelijke kwaliteit of de vergunningverlener bij een gemeente en ervaar wat dat met je doet en hoe je samen tot oplossingen komt! “Ja, mits” in plaats van “Nee, tenzij”.

De Weusthuis-Challenge bieden wij in verschillende ‘spellen’ aan, van visievorming tot vergunningverlening.

Vraag HIER naar de mogelijkheden voor het inzetten van de Weusthuis-Challenge in jouw organisatie!