Terug naar het overzicht

Overhandiging boek over het Scholenprogramma aan demissionair Minister Slob

Op woensdagmiddag 23 juni 2021 neemt demissionair minister van OCW, de heer Arie Slob, het eerste exemplaar van het nieuwe boek over het Scholenprogramma in ontvangst. Dit gebeurt in het gebouw van cbs De Regenboog in Bedum, één van de projecten uit het Scholenprogramma.

Geschreven door: Marjan Reinsma – Vos

Het Scholenprogramma heeft vanaf de start begin 2015 onder regie gestaan van onze collega’s Coen Weusthuis en Alex Visser. Met 63 nieuwe en vernieuwde schoolgebouwen zijn aanvankelijke bedreigingen omgezet in evenzovele kansen.  Daarmee is een flinke sprong voorwaarts gemaakt in onderwijsland. Hier ligt het resultaat van `samen de schouders eronder` en een gevoel van urgentie. Van heldere kaders en voldoende middelen om de ideeën en plannen vorm te geven. En inmiddels ervaren steeds meer kinderen, teams en ouders in Noordoost-Groningen dagelijks de effecten van dit bijzondere resultaat.

Pronkjewail

Omdat het Scholenprogramma grotendeels is voltooid, vindt de stuurgroep dit het moment om de vernieuwing van het scholenlandschap in woord en beeld vast te leggen. De resultaten staan dan ook in het boek Scholenprogramma met de titel “Pronkjewail”. Want juwelen zijn het: deze gebouwen waarin kinderen zich volop kunnen ontwikkelen.

Voor de totstandkoming van het boek en organisatie van de lancering is in 2020 een projectgroep gevormd waarvan naast Annet de Rooy (De Mevrouwen) vanuit Weusthuis  Alex Visser (projectleider) en Marjan Reinsma (coördinator) deel hebben uitgemaakt. De vormgeving van het boek was in handen van G2K Creative Agency en de fotografie is gedaan door Annemarie Hoogwoud. Afgelopen half jaar is hard gewerkt aan zowel het boek als de lancering. En woensdag 23 juni aanstaande om 15.00 uur is het dan eindelijk zover.

Overhandiging eerste exemplaar

De overhandiging van het eerste exemplaar van het boek over het scholenprogramma is op woensdag 23 juni vanaf 15.00 uur te volgen via een livestream. Klik hier voor de link