Terug naar het overzicht

Lydia Terpstra

Lydia is als zelfstandig ondernemer verbonden aan de Weusthuis Associatie. Ze is specialist op het gebied van procesbegeleiding, de totstandkoming van internationale projecten en interimmanager bij woningbouwprojecten.

Over Lydia Terpstra

Eind jaren ’80 studeert Lydia Terpstra sociale geografie aan de RUG. Haar eerste werkervaring doet ze op bij een woningcorporatie in de stad Groningen, waar ze tien jaar aan verbonden blijft. Dan lonkt het professionele werkveld van adviseurs en consultants. Lydia start in 2000 als procesbegeleider voor Weusthuis & Partners.

In 2009 kiest Lydia opnieuw voor de corporatiesector als manager Maatschappij en Markt bij Lefier Emmen. Bij Lefier volgen daarna twee interim klussen als manager. Vanuit deze hernieuwde ervaring met de managementrol in corporatieland, gecombineerd met Europese projectervaring kiest Lydia er begin 2011 voor te werken als ZZP-er. De toetreding tot de Weusthuis Associatie vanaf juli 2013 brengt weer een nauwe verbinding met het eerdere werkveld/netwerk van procesbegeleiding en ruimtelijke ontwikkeling tot stand.

"De Weusthuis Associatie geeft me een basis om op terug te vallen, een professionele context om in te klankborden en inspiratie door de kwaliteit waarmee gewerkt wordt."
Lydia Terpstra

Het werken aan sociaal maatschappelijke vraagstukken met een ruimtelijke context, past haar uitstekend. Vooral het verbinden van strategie aan uitvoering zowel op inhoud als proces blijkt haar passie.