Terug naar het overzicht

Woonservicezone centrum Delfzijl

De gemeente Delfzijl wil, samen met enkele partners (Acantus, Lidl, Woon- en zorgcentrum Burgemeester van Julsingha en AH) op de kop van het centrum een Woonservicezone realiseren, waarin het concept “Wonen met een PLUS” wordt uitgerold. In het gebied is ruimte voor 60 – 80 appartementen, 2 supermarkten en nog enkele andere winkels. De bedoeling is om er een woonomgeving te creëren waar mensen met een zorgvraag in grote mate van zelfstandigheid kunnen wonen in geschikte woningen, er plekken zijn om te ontmoeten, er een ruim aanbod is van zorg, dienstverlening en welzijnsfuncties.

Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is een Europese aanbestedingsprocedure gestart met als doel om een consortium te selecteren, dat zowel het ontwerp als de realisatie gaat uitvoeren.

In het plangebied heeft de gemeente het benodigd vastgoed aangekocht dat ingebracht gaat worden in deze ontwikkeling.

De realisatie van de woonservicezone vormt, te samen met de gefaseerde herinrichting van het Plein de Vennen en de te realiseren opgang naar het nieuwe strand, de afronding van de herontwikkeling van de kop van het Centrum, dat onderdeel vormt van het Actieplan Centrum.

Er ontstaat een prachtige woongebied vlakbij de zee met voldoende parkeergelegenheid, plekken om te wandelen en te ontmoeten en winkels en andere voorzieningen in de directe omgeving

"Met het realiseren van het concept Wonen met een PLUS ontstaat in het centrum van Delfzijl nieuw perspectief voor mensen met een zorgvraag. Fantastisch om daar aan te mogen werken."
Marco Hormann

Maatschappelijke relevantie

Met deze opgave wordt herontwikkeling van de kop van het Centrum afgerond. Maar belangrijker is dat we een woon- en leefomgeving kunnen realiseren voor mensen met een zorgvraag, waardoor zij langer, onder eigen regie, zelfstandig kunnen blijven wonen