Terug naar het overzicht

Andreas Hartman

Als nuchtere Groninger zag Andreas in 1998 dat de Tussenklappenpolder onder water werd gezet. Dit maakte veel indruk en gaf hem het besef dat water een grote sturende kracht is in onze ruimtelijke ordening. Al meer dan 10 jaar werkt Andreas aan watermanagementprojecten voor diverse overheden; vanaf januari 2016 doet hij dat vanuit Weusthuis.

Over

Na zijn opleiding Technische Planologie in Groningen heeft Andreas zich via talloze projecten gespecialiseerd in watermanagement. De nadruk daarbij ligt op beleidsmatige en planvormende vraagstukken. Vanuit de rol van projectleider en adviseur pakt hij deze projecten op. Bij Weusthuis komt daar de verdieping met de proceskant bij.

Werken in een wereld vol mogelijkheden, aan de vraagstukken van vandaag en morgen. Dat is de missie waaraan Andreas dagelijks werkt en waar hij zijn energie en inspiratie uit haalt. Als generalist is hij de spin in het web die samen met anderen de klus klaart. Hij schuwt nieuwe en complexe onderwerpen niet, maakt zich nieuwe materie snel eigen, schakelt makkelijk tussen verschillende niveaus en met andere disciplines en heeft een goede bestuurlijke antenne. In een wereld waar vraagstukken steeds integraler en complexer worden, houdt Andreas door zijn analytische blik het overzicht.

"Het doelmatig inzetten van middelen leidt tot complexere projecten in het landelijk gebied. Dan is het de kunst om overzicht te houden."
Andreas Hartman

In zijn vrije tijd doet Andreas aan fitness (Milon Circle) en kickboksen. Daarnaast is hij maatschappelijk actief in zijn woonplaats Meppel: zwembadbestuur, medezeggenschappenraad basischool en actief lid van het Wijkplatform.