Terug naar het overzicht

Oudega aan het water

In Oudega ( gemeente Smallingerland) wordt samen met het dorp en met partners gewerkt aan ‘Oudega aan het water’, gericht op een prachtig havenfront en de realisatie van een groot meer.

Onze medewerker Jacqueline de Booij werkt sinds 2017 als projectleider bij de gemeente Smallingerland. Dit begon met het verder brengen van de  wijkontwikkeling van de Bouwen, samen met ontwikkelaars en corporaties. Al snel ging ze ook aan de slag met het maken van een gebiedsplan voor het schoolgebied in Oudega, samen met het dorp. Inmiddels is Jacquelines inzet voor Smallingerland volledig gericht op het dorp Oudega. Ze vervult de projectleiding voor Oudega aan het water. Dit project is gericht op het verfraaien en uitbreiden van het bestaande havengebied  en op de realisatie van een flink meer ten zuiden van het dorp. Het project is inmiddels in de uitvoering.

"Het is geweldig leuk om samen met iedereen die aan dit project heeft getrokken nu te zien hoe het stukje bij beetje wordt gerealiseerd!"
Jacqueline de Booij

Maatschappelijke relevantie

Het versterken van de recreatieve werkgelegenheid, het ontwikkelen van extra wonen, en het versterken van de natuurfunctie.

Huidige en toekomstige situatie Oudega aan het water