Terug naar het overzicht

Marco Hormann

Marco werkt vanaf 2002 bij het bureau en is in 2008 partner geworden. Vanaf 2012 -2020 was hij directeur en tegenwoordig werkt hij als associé bij Weusthuis Assocatie. Marco heeft ruime ervaring met de projectleiding van complexe binnenstedelijke ontwikkellocaties, het opstellen van centrumvisies en het aansturen van de uitvoering. Dit vanuit een gedegen kennis van het proces èn de inhoud.

Over Marco

Marco werkte na zijn afstuderen (Biologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht) eind jaren tachtig eerst één jaar bij het RIVM. Daarna stapte hij over naar Grontmij. Hij hield zich daar als hoofd van de afdeling Bodem en Water onder andere bezig met de herontwikkeling van vervuilde, binnenstedelijke locaties zoals verschillende gasfabrieksterreinen. Binnen Weusthuis en Partners heeft hij zich ontwikkelt tot een senior proces- en programmamanager in het ruimtelijk domein. Hij is gewend om te werken binnen een politiek bestuurlijke omgeving met gevoel voor de belangen van de private sector. Specifieke ervaring heeft Marco met publiek-private samenwerkingen, retail, demografie en vastgoedopgaven (o.a. in de zorg). Hij is tevens docent in projectmatig-, procesmatig- en programmatisch werken.

 

"Ik heb Marco leren kennen als een procesmanager die ruimte geeft aan de mening van alle betrokken partijen en tegelijkertijd de focus weet te houden op een concreet eindproduct. Met duidelijke bewoording, humor en soms scherpe stellingname wist hij de verschillende partijen mee te nemen in het proces naar een gezamenlijk gedragen, realistisch plan."
Eugene Sauren, stedenbouwkundige van de gemeente Emmen

In zijn vrije tijd doet Marco graag aan sport (hardlopen, squash, skiën en padelen). Hij houdt van de natuur en gaat graag op vakantie met zijn camper.