Terug naar het overzicht

Sytse Kroes

Sytse is opgegroeid op het Friese platteland en opgeleid als (Geo)hydroloog. Vanuit de inhoud heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren procesadviseur. Zijn projecten hebben vaak een relatie met water en landelijk gebied. Hij heeft talent voor het verbinden van mensen met proces en inhoud. Sinds januari 2016 is hij directeur en mede eigenaar van Weusthuis en Partners.

Over Sytse Kroes

Sytse heeft zich na zijn opleiding Hydrologie in Wageningen ontwikkeld tot een procesadviseur: niet rekenen maar op hoofdlijnen stuur geven aan projecten.

Hij heeft een sterke focus op het bereiken van doelen. Het gaat vaak om langlopende processen, en als dat lukt, dan geeft hem dat veel voldoening. Vanuit de inhoud en belangen stappen zetten, met focus op (tussen) producten en besluitvorming. Hij neemt in zijn projecten het voortouw als projectleider of programmamanager. Vanuit die rol stuurt hij de projectteams aan.

Sytse heeft een groot netwerk in Noord Nederland. Hij geniet er van om in dit netwerk te opereren: mensen met elkaar in contact brengen en in gezamenlijkheid tot gedragen oplossingen komen.

"Wat ik mooi vind is een complexe vraag uiteenrafelen en een strategie bedenken om samen tot een gedragen oplossing te komen."
Sytse Kroes

Hij is liefhebber van varen/zeilen, schaatsen op natuurijs en koeien. Als vrijwilliger zet hij zich als IJsmeester van de Friesche IJsbond in voor het natuurijs in Friesland.